Proton Persona Baru kini muncul dengan harga mampu milik dengan lebih nilai untuk pembeli.

Didatangkan dengan 4 Varian dengan harga bermula dari RM47,000 sehingga Rm61,000.Dengan reka bentuk menarik dan ciri-ciri tambahan,kereta Proton Persona baru ini dijangka akan mendapat sambutan hebat dan bakal memberi saingan kepada kereta Almeera,Vios,dan City.Ada juga yang akan bandingkan dengan kereta Perodua Bezza walaupun segmentation yang lain.

Jom kita lihat apa yang menarik dan buat perbandingan yang kami sediakan

Varian Dan Specfikasi 

Promosi Proton Persona Baru

Dengan menggunakan enjin 1.6 VVT engine,dan menggunakan teknologi baru ECO Drive Assist (5.6L/100 km) ,Electric Headlamp Leveling,All round Sensor ,dan saiz luggage yang besar 510 L merupakan ciri-ciri yang cuba diketengahkan oleh Proton Persona baru ini.

Ciri-Ciri standard lain adalah Hill hold assist,Traction Control sistem,Anti Brake Sistem(ABS) dan juga Electronic Stability Control(ESC) memang merupakan features wajib dari model Proton Iriz lagi.

Promosi Proton Persona baru 2

Jika kita lihat,Varian Premium bagi proton Persona Baru ini kini didatangkan dengan Push Start Button,6 Airbag,Passive Keyless Entry,Reverse Camera ,Leather seat dan juga Touchscreen Audio Sistem dan didatangkan dengan GPS Navigator dan memiliki ciri-ciri Premium yang lain.Namun harga bagi spec ini saya jangkakan adalah dalam RM61,000.Berbaloi dengan Features premium yang disediakan.

Untuk varian Standard dan Executif pula anda boleh lihat tidak kurang menarik features yang ditawarkan jika mengambil kira harga jualan kereta Proton Persona Baru ini.Varian standard juga didatangkan dengan rim 15 inci,dashboard Dual tone dan ruang compartment yang banyak iatu 10 disamping 7 Cup holder.Berbaloi untuk harga dan ruang.

Dengan kapasiti enjin 1.6cc,perbandingan terdekat adalah dengan model-model yang disebutkan tadi.Kami menyediakan carta untuk anda senang membuat perbandingan.

perbandingan persona dan cityJika kita lihat,kereta Persona baru ni lebih lebar dan lebih berat dari kereta pesaing-pesaing seperti Almeera ,City dan Vios dan Max Torque memcecah 150.

Proton Persona Baru kini didatangkan dengan Promosi kepada setiap temapahan akan menerima servis Percuma selama 3 tahun namun anda harus membuat Booking sebanyak RM300 minimun untuk mendapat pakej promosi ini.Maklumat lanjut hubungi 017-9389697 untuk harga dan promosi.